Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- فرماندار اراک با بیان اینکه بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها در اراک تعطیل شد از ممانعت از ورود خودروهای غیربومی پیش از رسیدن به اراک خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، کلانشهر اراک که در پیش از سال جدید در وضعیت کرونایی قرار داشت متاسفانه با عادی‌انگاری از سوی مردم و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی براساس اعلام رسمی وزارت بهداشت در وضعیت نارنجی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر سبب شد تا محدودیت‌های کرونایی در این شهر که در کنار ساوه از روز 9 فروردین به رنگ نارنجی درآمد تشدید شده و دستورات ویژه مناطق نارنجی در این شهرها اعمال شود، موضوعی که مسئولان استان مرکزی هریک به فراخور مسئولیت خود به تبیین و تشریح آن پرداختند.

تعطیلی پارک‌ها، بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها در آستانه روز 13 فروردین و روز طبیعت، محدودیت تردد خودروهای غیربومی و همچنین منع آمد و شد شبانه، لغو برنامه‌ها و مراسم و تجمعات در مناطق نارنجی از جمله موارد است.

محدودیت‌های کرونایی در اراک بدون اغماض اعمال می‌شود

"حسین بختیاری" فرماندار اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به تغییر وضعیت اراک از زرد به نارنجی شیوع کرونا اظهار داشت: اراک متاسفانه در 72 ساعت گذشته و از 9 فروردین ماه از حالت زرد به نارنجی درآمد و این موضوع رسما اعلام شد که البته ساوه هم در کنار اراک جزو شهرهای نارنجی قرار گرفت و طبق مصوبات ستاد کرونای کشور برای هر وضعیت رنگی یک دستورکار تعیین شده است.

وی عنوان کرد: براساس دستورالعمل‌ها در مناطق نارنجی مشاغل و اصناف گروه 3 و 4 باید تعطیل شوند که عمدتا مواردی است که بیشتر حالت پشتیبانی دارند تا تامین درخواست ها و نیازهای ضروری جامعه و می شود با تعطیل کردن آنها به طریقی کار را مدیریت کنیم که جامعه آسیب نبیند.

فرماندار اراک افزود: بی‌شک، صنفی که تعطیل می‌شود آسیب می‌بیند ولی به طریقی می‌توان عمل کرد که جامعه آسیب نبیند که این جزو برنامه‌هایی است که ما در ستاد کرونا براساس چهار محور که در دستورکار شهرها با وضعیت رنگ نارنجی بیان شده اقدام کردیم.

بختیاری ادامه داد: تعطیلی مشاغل گروه 3 و 4 را مصوب کردیم که دستگاه های مرتبط که اصناف و سازمان صمت است باید صنوف تعطیل شده را به گونه ای مدیریت کنند که حتی‌الامکان اصناف کمتر آسیب ببینند ولی قوانین نیز رعایت شود که گزارش آن را قاعدتا در جلسات بعد اعلام می‌کنیم.

 هیچ تجمع و مراسمی در اراک برگزار نمی‌شود

وی با اشاره به تجمعات تصریح کرد: تشکیل تجمعات و فعالیت های اجتماعی و فرهنگی مثل برگزاری نماز جمعه و آیین های مذهبی، نمازهای یومیه در مساجد، تشکیل نشست های فرهنگی و تجمعات مرتبط طبق مصوبات کرونا کشور باید تعطیل شوند و دستگاه های مرتبط از جمله سازمان تبلیغات و شهرداری برنامه‌های خود را تعطیل کردند.

فرماندار اراک بیان کرد: شهرداری در سازمان فرهنگی خود هیچ گونه فعالیت تجمعی ندارد و در فضای مجازی و غیرتجمعی هست اما مطلقا فعالیت تجمعی ندارد و ما برای همین کار یک نشستی را با سازمان سمن اراک که در پیاده راه امیر کبیر برنامه‌ای را تدارک دیده بودند، داشتیم که در آن جلسه از مسئول سمن دعوت کردیم و بزرگوارانه اعلام کردند زمانی که برنامه ریزی کرده بودیم اراک در وضعیت زرد قرار داشت و حالا که در وضعیت نارنجی است و ستاد کرونا شهرستان این را به صلاح سلامت مردم نمی دانند داوطلبانه اعلام کردند که برنامه را لغو می کنیم چرا که هدف ما تامین سلامت مردم است و از طرفی در بازرسی ها در قالب گروه های سمن بازرسی در حال کمک هستیم و این برنامه را در راستای حفظ سلامت جامعه و جلوگیری از انتشار بیماری برنامه کنسل می کنیم.

بختیاری افزود: تقریبا مواردی که از قبل و در دوره زرد کرونایی پیش بینی شده بود در ستاد کرونا داوطلبانه اعلام شد که برگزار نمی‌شود، شهرداری نیز برنامه‌هایی را که پیش بینی کرده بود کنسل کرد که جای تشکر دارد و قرار شد اگر بحثی در این خصوص بود به حوزه های مرتبط در فرمانداری شهرستان ها اعلام کنند و در آن جا تصمیم گیری شود.

 ممانعت از ورود خودروهای غیربومی پیش از رسیدن به اراک

فرماندار مرکز استان مرکزی با اشاره به تردد خودروها گفت: راهور، پلیس راه و ناجا دقیقا آن چیزی که به عنوان دستورالعمل کشوری برای شهر نارنجی اعلام شده است، اجرا و پشتیبانی می کنند و طبق قانون وقتی شهری نارنجی می شود ورود خودروهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز کاملا ممنوع است مگر در صورت مجوز و اگر چنانچه به هر دلیلی ورود کنند و در سطح شهر دیده شوند خودرو غیربومی به ازای هر 24 ساعت 500 هزار تومان جریمه می شود.

فرماندار اراک خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل کشوری و دوربین ها و پلیس هایی که در سطح شهر و چهار راه ها حضور دارند جریمه های منع تردد شبانه و ورود خودروهای غیربومی را اعمال می کنند و قرار شد فقط خودروهای استان که حق تردد دارند به شرطی که رعایت کنند بتوانند وارد شوند و منع تردد شبانه از ساعت 22 الی 4 صبح همچنان فعال است و تمام خودروها اعم از بومی یا غیربومی منع تردد دارند به جز کسانی که از فرمانداری مجوز بگیرند که صدور مجوز نیز شرایط خاص خود را دارد.

بسته شدن گذرگاه‌های فرعی ورودی و خروجی اراک

بختیاری تصریح کرد: در خود شهر اراک طبق چیزی که پلیس راهور مطرح کردند ما نقاطی داریم که افراد می توانند وارد یا خارج شوند آن ها را با همکاری شهرداری به کار گرفتند تا پلاک های غیر بومی از آن طریق وارد نشوند و الزاما ورود آنها باید با برگ تردد باشد.

وی ادامه داد: مقرر شده راهداری بنرهایی را در مسیر قبل از رسیدن به کنارگذر شمالی که از روستای مالک آباد جدا می شود اطلاع رسانی کنند که افراد به داخل شهر ورود نکنند ولی اگر باز هم به سمت اراک حرکت کردند در میدان امام جلوی آن ها گرفته می شود و آن ها را به سمت راه های خروج از شهر هدایت می کنند و در طول مسیر نیز به گونه برنامه ریزی شده است که نتوانند از راه های دیگر به داخل شهر ورود نکنند.

پارک‌ها و بوستان‌های اراک تعطیل شد

فرماندار اراک با اشاره به موج روز طبیعت خاطرنشان کرد: در این روز پارک ها بسته می شود و اجازه ورود افراد را به این اماکن نمی دهند و فعلا بحثی که ما داریم برای روز طبیعت یا سیزده بدر است و احتمالا در ستاد کرونا استان شنبه تصمیم گیری های استانی انجام می شود اما فعلا بر اساس تصمیمات کمیته شهرستانی اراک روز جمعه مصادف با روز طبیعت ورود پارک ها ممنوع و شهرداری و پلیس راهور مانع از ورود افراد به فضای سبز می شوند.

بختیاری ادامه داد: هیچ فرد بومی یا غیربومی اجازه چادر زدن در پارک ها را ندارند چرا که موجب تجمع افراد می شوند ولی در فضای باز و صحراها مانعی نیست چون افراد پخش می شوند اما در مورد پارک های درون شهری این ممنوعیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه درمورد اجازه خروج خودروها از منزل که در سال گذشته منع تردد وجود داشت فعلا در این مورد تصمیم گیری نشده است، گفت: بر اساس آن چیزی که ما در قالب مصوبات ستاد کرونا کشوری داریم تمام تجمعات، آیین مذهبی، نمازهای جمعه و یومیه مساجد باید تعطیل شود اما دفتر سیاست گذاری ائمه جمعه استان با حوزه اجتماعی، سیاسی و امنیتی استانداری هماهنگ می کنند و تصمیمی برای کل استان می گیرند اما قاعدتا در جایی مثل اراک و دلیجان و ساوه نمازهای مساجد، نشست های فرهنگی و تجمعات و آیین های مذهبی نباید برگزار شود.

تبِ کُشنده کرونا در استان ایلام بحرانی استمسافرت 15000 بیمار کرونایی در ایام نوروز/ ممنوعیت تجمع در بوستان‌های شهرهای قرمز و نارنجی در روز سیزده بدرمحدودیت‌های جدید کرونایی در کاشان اعمال می‌شود

محدودیت‌های تردد در شهرستان‌های خمین، ساوه و اراک اعمال می‌شود

"سرهنگ سیدعلی حسینی" رئیس پلیس راهور استان مرکزی نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به محدودیت‌های ترافیکی در استان مرکزی اظهار داشت: محدودیت‌های ترافیکی و آمد و شد وسائل نقلیه در استان مرکزی در 3 شهر با وضعیت نارنجی اعمال می‌شود و پلیس با جدیت این دستورالعمل را اجرایی می‌کند.

وی افزود: در شهرستان خمین که از چندماه پیش در وضعیت نارنجی قرار گرفته و با تصویب ستاد کرونا محدودیت‌های ترافیکی اعمال شده و هرگونه ورود خودروهای غیربومی ممنوع بوده و از خروج خودروهای بومی نیز جلوگیری می‌شود.

حسینی بیان کرد: در اراک و ساوه نیز از عصر روز 3شنبه 10 اسفندماه ضرب‌الاجل برای خروج خودروهای غیربومی از شهرهای تازه به رنگ نارنجی شیوع کرونا در استان مرکزی یعنی اراک و ساوه آغاز شده و پس از 72 ساعت قطعا جریمه برای متخلفان اعمال می‌شود.

رئیس پلیس راهور استان مرکزی ادامه داد: در شهر اراک تمامی ترددها به وسیله دوربین‌ها و به شکل هوشمند بررسی و کنترل و از طریق سیستم برای متخلفان جریمه لحاظ می‌شود.

وی اضافه کرد: این درحالیست که در شهرستان ساوه این اعمال قانون و جریمه‌ها به شکل دستی از سوی ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی انجام می‌شود با این حال باتوجه به ضرورت اجرای دستورالعمل و مصوبات ستاد کرونا موضوعات با جدیت در دستور کار پلیس راهور قرار دارد.

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی برخی از مردم کاهش یافته است

"سیدمحمد جمالیان" رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: براساس آخرین رنگ‌بندی از نظر شیوع بیماری کرونا متاسفانه 3 شهرستان اراک، ساوه و خمین در استان مرکزی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفته است.

وی افزود: هیچ شهر آبی یا سفیدی در استان مرکزی وجود ندارد و 9 شهرستان هم در این استان در وضعیت زرد شیوع بیماری کرونا قرار دارند که البته باید توجه داشت که این وضعیت شکننده بوده و امکان تغییر وجود دارد.

جمالیان ادامه داد: با توجه به انتشار ویروس کرونا در سطح استان مرکزی و تغییر رنگ شهرها از زرد به نارنجی و از آبی به زرد، شرایط و محدودیت‌های کرونایی استان تغییر کرده و متناسب با وضعیت جدید، وضع شده است.

رئیس علوم پزشکی اراک بیان کرد: با وجود توصیه‌هایی که صورت می‌گرفت، اما متاسفانه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی برخی مردم استان کاهش یافت و مسافرت‌های نوروزی از سایر استان‌های کشور به استان مرکزی و تردد مردم استان به سایر نقاط کشور موجب شد تا شرایط جدیدی در استان حاکم شود و رنگ‌بندی‌های قبل از نوروز به یکباره تغییر پیدا کند.

انتهای پیام/711/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ورود خودروهای غیربومی وضعیت نارنجی استان مرکزی فرماندار اراک اعمال می شود ستاد کرونا روز طبیعت برنامه ها بوستان ها تعطیل شد منع تردد پلیس راه پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۷۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم

"کتاب" یار مهربانی است که با بی‌مهری مردم روبه رو‌ست و همین سبب سرانه پایین مطالعه در کشور شده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با همه‌گیر شدن فضای مجازی رفته رفته انس مردم با کتاب و مطالعه کم و دور شد، به طوری که هستند کسانی که در روز و هفته حتی صفحه‌ای از کتاب را مطالعه نکرده و با این یار مهربان نامانوس هستند.

ایام نوروز فرصت مناسبی است تا مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با مراجعه به کتاب ساعاتی را به مطالعه بپردازند هرچند طبق آمار سرانه مطالعه در کشور وضعیت چندان خوبی ندارد، این درحالیست که اوضاع حوزه کتابخانه‌ها و مراجعه مردم به کتابخانه‌های عمومی استان نیز وضعیت متفاوتی از اوضاع نامطلوب مطالعه در کشور ندارد.

یکی از آقایان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره مطالعه خود اظهار داشت: بهترین یار، دوست و مونس کتاب است و 100 درصد مطالعه دارم، به لحاظ اینکه مدرس دانشگاه هستم می‌طلبد روزمره مطالعه کتاب‌های تخصصی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما هفته‌ای را به نام کتاب و کتابخوانی داریم بنابراین سرانه کتاب و محصول فرهنگی باید در سبد خانوده‌ها قرار داشته باشد، هرچند رسانه‌ چاپی، روزنامه، رساله‌ها معقوله‌هایی هستند که در سبد روزانه اساتید و دانشجوها قرار دارد، بنده روزانه 5 ساعت را مطالعه دارم.

این همشهری اراکی در ادامه عنوان کرد: قبلا از فضای کتابخانه عمومی به ویژه از قسمت مخزن استفاده می‌کردم اما الان از آنجایی که رشته بنده علوم ارتباطات است و کتاب‌های تخصصی این حوزه در کتابخانه‌های عمومی اراک وجود ندارد از این فضا استفاده نمی‌کنم.

یکی از بانوان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک درباره وضعیت مطالعه خود اظهار داشت: مطالعه به طور سواد و آگاهی افراد را بالا می‌برد به همین منظور هفته‌ای دو الی سه کتاب مطالعه دارم و از کتاب‌های مختلف از جمله مذهبی و رمان و غیره برای مطالعه بیشتر استفاده می‌کنم.

وی ادامه داد: گاهی اوقات با فرزندان خود، فضای کتابخانه عمومی را برای مطالعه انتخاب می‌کنیم چراکه فضای مناسب کتابخانه آرامش خاصی دارد و بچه‌ها بیشتر به کتابخوانی و مطالعه علاقه پیدا خواهند کرد.

یکی دیگر از آقایان اراکی در مصاحبه با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: حدودا در هفته دو ساعت مطالعه دارد و از کتاب‌های مذهبی و کتب‌ درسی و کتب مربوط به رشته کاری برای مطالعه استفاده می‌کند و ممکن است به دلیل مشغله کاری امکان مطالعه روزانه و مستمر وجود نداشته باشد.

وی افزود: فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه بسیار مناسب است و افراد می‌توانند برای تمرکز بیشتر از این فضا برای مطالعه استفاده کنند، قبلا بنده از فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه استفاده می‌کردم اما به دلیل مشغله کاری امکان استفاده از این فضتا وجود ندارد و در هر زمان و مکانی فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

از دیگر بانوان اراکی در این باره اظهار داشت: هفته‌ای یک داستان کوتاه می‌خوانم و این داستان کوتاه را برای دوستان و آشنایان خود رد فضای مجازی ارسال می‌کنم. برای ضبط داستان کوتاه حداقل 20 دقیقه زمان نیاز است و حتی برای اینکه بدون تپق باشد معمولا یک ساعت طول می‌کشد.

وی بیان کرد: قبلا گاهی از کتابخانه عمومی نزدیک منزل برای مطالعه استفاده می‌کردم اما الان آرامش فضای منزل را برای مطالعه ترجیح می‌دهم و اینکه ممکن است شرایط فراهم نباشد تا از کتابخانه عمومی استفاده کنم اما در منزل هر زمانی که فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

فعالیت 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان مرکزی

علی گودرزی، مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در حال حاضر کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با بیش از 70 خدمت فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی در حال خدمت به مردم سرزمین آفتاب هستند، 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان  و یک کتابخانه سیار در پنج روستا مشغول خدمت رسانی هستند.

وی افزود: کتابخانه مرکزی شهر اراک به عنوان بزرگترین کتابخانه مرکزی جهان اسلام و کتابخانه عمومی خاورمیانه و غرب آسیا بزرگترین کتابخانه عمومی کشور در آینده‌ای نزدیک اتفاق نوین و جدیدی را در سطح فرهنگی، هنری و اجتماعی ایجاد خواهد کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی تصریح کرد: فضای این کتابخانه با ریزفضای بسیار متعدد و خدمات بسیار متنوع و گونانگونی که قرار است ارائه دهد می‌تواند در ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی خطه مفاخر و مشاهیر نقش مهمی را ایفا کند و تاثیرگذار باشد، امیدواریم با افتتاح این کتابخانه اتفاق نو و فصل جدید از فعالیت‌ها در استان مرکزی و شهر اراک آغاز شود.

عضویت بیش از 10 میلیون نفر در کتابخانه های عمومی کشور

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌وگو باخبرنگار تسنیم اظهار داشت: در سراسر کشور حدود 3 هزار و 800 کتابخانه وجود دارد که حدود یک هزار کتابخانه خصوصی و مشارکتی است و بیش از 2 هزار و 700 کتابخانه نهادی است که مستقیما زیر نظر نهاد کتابخانه‌ها اداره می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: گسترده‌ترین شبکه فرهنگی در کشور را برای خدمات عمومی نیز کتابخانه‌های عمومی ارائه‌ می‌کنند، اعضای قطعی عضو کتابخانه‌ها بیش از 10 میلیون نفر است که بیش از 2.5 میلیون نفر از افراد فعالیت و تراکنش عضویت امانت دارند، این تعداد غیر از اعضایی است که خدمات دیگری از کتابخانه دریافت می‌کنند.

.

گزارش از فاطمه ساریخانی

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • هوای اصفهان سالم است/ شاخص شاهین‌شهر و زرین‌شهر بر مدار نارنجی
  • هوای سه شهر درمدار نارنجی
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور ؛ این استان‌ها هشدار نارنجی دریافت کردند
  • لزوم روزآمدی مربیان عقیدتی
  • اجرای همزمان ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در راه‌های استان مرکزی
  • البرز در وضعیت هشدار نارنجی هواشناسی
  • دفتر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در اراک افتتاح شد
  • شناسایی ۱۰ ساختمان بسیار پرخطر و ناایمن در اراک
  • بازگشت وضعیت نارنجی به یزد